Петък, 31 Март 2023 г.

По случай 8 март в Силистра стартира дарителска кампания в подкрепа на жени и деца, преживели домашно насилие

Женско сдружение "Екатерина Каравелова" беше избрано заедно с други 7 за участие в инициативата "8 кампании за 8 март" на Фондация BCause за успешни кампании по набиране на средства от организации, които работят с жени и деца, преживели насилие.

Организациите стартираха дарителски кампании, а Фондация BCause ще удвои набраните средства от всяка кампания със сума до 3 000 лева от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие. Кампанията Да помогнем на семейство в нужда! разчита на местната общност, бизнеса, административните структури, на свои дарители през годините, както и на хора, които приемат каузата присърце, подкрепяна с онлайн дарения в Platformata.bg.

Осми март е денят на равните права на жената – майка, която се грижи и подкрепя своите деца. Има обаче много жени, които няма да получат цветя, а децата им за пореден път ще ги видят тъжни. Тези жени и техните деца имат необходимост от закрила и подкрепа за да започнат да градят живота си отново.

Женско сдружение "Екатерина Каравелова" предоставя социални услуги с разбиране и надежда за по-добро бъдеще на деца и семейства в риск – жертви на насилие, бездомни, живеещи в бедност, застрашени от отпадане от образователната система, неглижирани, с психо-емоционални проблеми, в резултат на семейни конфликти и трагични събития.

Те търсят Вашата помощ и съпричастие за подпомагане на конкретна кауза:

Кампанията е за три мечтаещи за по-добър живот деца, които живеят в скромен дом, заедно със своята майка. Сумата от 3 500 лева е предназначена за подобряване на битовите условия в дома им – електрическа готварска печка с фурна, кухненски шкаф, кухненска маса с четири стола, разтегателен диван, телевизор, спално бельо, дрехи и обувки за децата

Може да се запознаете с кампанията и да ни подкрепите като дарите онлайн на Платформата.бг.

Нека заедно да осигурим домашен уют, спокойствие и условия за по-добър живот на децата и тяхната майка!

За повече информация: Десислава Милкова Сертева, стац. тел: 086/820-487, E-mail: gskaravelova_ss@abv.bg,

Facebook коментари