Събота, 15 Юни 2024 г.

Доростол изненада неприятно фаворита в Силистра

Футболистите на Доростол изненадаха неприятно фаворита за влизане в Втора лига "Септември 98" гр. Тервел.

На Стария стадион в областния град силистренци достигнаха до заслужена точка след 0:0, като в герой за отбора се превърна вратаря Иван Атанасов.

Пред пълни трибуни и хубаво пролетно време двубоя започна оспорвано още с първите минути.

Още в 5-та мин. удар на Румен Николов от 10 метра топката попадна в право в ръцете на вратаря на Доростол.

Силистренци отговориха с опасен пряк свободен удар в 7-та мин, като на вратаря на гостите се наложи да избие топката в ъглов удар.

Добрата и плътна отбрана на домакините принуди гостите да опитват късмета си от далечно разстояние, но това не бе проблем за силистренския вратар.

В 20-та мин. играчите на Септември имаха претенции за игра с ръка на Николай Николаев от Доростол, но съдията Мартин Великов от Варна остана безмълвен.

В редовните 45 мин. на първото полувреме гостите имаха няколко опасни атаки, но не бяха концентрирани в завършваща фаза.

В едната минута на продължението Румен Николов от Септември получи извеждащ пас се оказа един на един с вратаря на Доростол и се опита да го прехвърли, но топката прелетя над вратата.

В 47-та минута на мача, вече във второто полувреме, капитана на силистренци Георги Димитров предотврати сигурен гол, като изби топката от гол линията.

В 49-та мин. гостите без малко да си вкарат автогол, след като Генади Луго в опит да избие топката с глава я отправи под гредата на вратата си и се наложи на Дениз Александров да спасява.

В 54-та мин. Румен Николов отново бе изведен сам срещу Иван Атанасов, който за пореден път спаси вратата на силистренци.

В 61-та мин. Доростол изпусна най-чистото си положение за мача, след като нападателя Любомир Михалев върна с глава в наказателно поле на Септември към Веселин Николаев, който се опита да прехвърли вратаря от близко разстояние, но неуспешно.

Силистренци удържаха напора на гостите и в даденото 6-минутно продължение, като гостите застрашиха вратата на Иван Атанасов няколко пъти, но и Доростол получи своя шанс в самия му край, но резултата остана непроменен.

Това е първото реми на силистренци след изиграни 16 мача в първенството.

Facebook коментари