Петък, 25 Септември 2020 г.

29 годишната силистренка Анна е убитата в Брюксел българка

Информация агенция КРОСС
Убитата 29-годишна българка Анна в Брюксел е работила преди време по журналистически програми и в Москва, според източници на Информационна агенция КРОСС.
Родителите на Анна живеят в Америка от дълги години. Младата жена е от Силистра и има брат близнак. Майката е работила в голяма хранителна верига в САЩ.

Трагедията се е разиграла снощи около 19,30 часа в дома на Анна, намиращ се в европейския квартал на Брюксел, в непосредствена близост до Европарламента. Според местните медии убийството е извършено от нейния приятел Адриан, който е нанесъл на жертвата около 20 прободни рани с нож.

След кървата разправа, престъпникът, чиято националност не се съобщава, сам се е предал в полицията в съседния Люксембург с ножа в ръка.
Мотивите за действията му все още не са известни, твърдят още местните медии.
Според Весела Чернева, говорител на МВнР българката е с двойно гражданство - българско и американско. Тя е работила на свободна практика и за английската версия на иранска телевизия, каза още Чернева. Убиецът й, който е бил и неин приятел е кубинец. Дали жертвата има близки в България все още се установява, каза за Информационна агенция КРОСС Чернева. .
Според Бетина Жотева, говорител на постоянното представителство на България в ЕС, убитата българка не е била сред официално акредитираните български кореспонденти в Брюксел и журналисти в ЕК.

Facebook коментари