Петък, 01 Март 2024 г.

Запорираха автомобили на длъжници, които се управляват зад граница

Публичните изпълнители от офиса на НАП Русе, съвместно със служители на МВР, запорираха автомобили на длъжници, регистриращи значителен брой леки коли в България, които след това се управляват зад граница, съобщават от приходното ведомство.

Установени са случаи, при които румънски граждани, чрез договор за покупко – продажба с фирми – регистратори, регистрират автомобили на територията на нашата страна, а ги управляват в чужбина с пълномощни. Поради значителни разлики в таксите за вписване на употребявани МПС в Румъния и България, автомобилите се регистрират като собственост на български търговци, които не развиват стопанска дейност и се създават единствено с тази цел. Последица от тези действия е избягване на плащането на задължения, които са в особено големи размери.

Благодарение на извършения анализ и отличната координация между институциите, публичните изпълнители, заедно с органите на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Русе, предприеха своевременни съвместни действия с цел предотвратяване автомобилите да напуснат трайно територията на България. Наложени са запори, извършени са опис и изземване на автомобилите, непосредствено след тяхната регистрация на територията на КАТ- Русе.

Иззетите превозни средства ще бъдат предмет на публична продан с оглед погасяване на неплатените задължения към държавата.

Съвместните действия на двете институции продължават.

Facebook коментари