Сряда, 17 Април 2024 г.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Дулово, дари средства за построяването на параклис

Общинският ръководител на ГЕРБ – Дулово Тодор Тодоров дари 5000 лева за построяването на параклис в двора на Дома за стари хора "Щастлива старост" - Алфатар. Благородния си жест той направи в края на миналата седмица – 28 май, когато в двора на Дома бе осветено мястото и направена първата копка. За необходимостта от подобен параклис, г-н Тодоров разбра неотдавна, когато заедно с общинския ръководител на ГЕРБ-Алфатар Янка Господинова, посетиха домуващите по повод Великден. Тогава той е обещал на възрастните хора, че ще помогне със средства за отпочване на строежа. Параклисът ще носи името на Св. Николай Чудотворец. Отец Георги от Алфатар и свещеници от епархията извършиха тържествената служба на мястото, където ще бъде олтарът на храма.
На освещаването стана ясно, че параклисът ще бъде изграден с дарения. За целта вече е направена дарителница. Първи в нея своите благотворителни вноски направиха присъствалите официални гости - народният представител Стефан Господинов, заместник областния управител Денка Михайлова, общинският ръководител на ГЕРБ – Алфатар Янка Господинова, жители на града и домуващи.
Янка Господинова информира, че датата 28 май не е избрана случайно – това е 6-ия рожден ден на Дом "Щастлива старост". По този повод от общинската организация на ГЕРБ-Алфатар са подарили торта на всичките 44 домуващи жени и мъже.

Facebook коментари