Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Кметът на Дулово се срещна с второкласници

В студения февруарски ден кметът на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед- проведе много сърдечна и топла среща с второкласници( от "а" и "в" клас) от ОУ "Хр. Смирненски"-Дулово.

Мила-Благовеста от ІІ "в" клас разказа за повода за срещата с кмета и неговия екип, а това е часът по гражданско образование към клуб "Родолюбче". Структурата, дейността и хората, които работят в администрацията в Дулово и 26-те села, работата на Общинския съвет и неговата дейност бяха представени от заместник-кмет Доротея Тотева. На срещата присъстваха заместник-кмет Алтимир Адамов и ръководителката на клуба и класен ръководител на ІІ "в" клас Мерал Кьосева.

Учениците зададоха много интересни и провокиращи въпроси към кмета като сред тях бяха как е решил да стане кмет, имал ли е тежки моменти, а весели? Може ли да се намали високата скорост на колите, защо се изхвърля жар в казаните, какво се прави за уличните кучета, как могат да се забранят пиратките, кога се очертават пешеходните пътеки. Децата споделиха и за хубави неща, които им харесват - почистването и поддържането на централната част и парка, особено са впечатлени от новата детска площадка.

Д-р Ахмед отговори много обстойно и с конкретни примери на всички деца и като ги попита кой иска да стане кмет –повече от половината вдигнаха ръце, като преобладаваха момичетата. По-късно той ги покани в кабинета си, а разговорите, усмивките и доброто настроение продължи. Д-р Ахмед се обърна с покана към второкласниците отново да се срещнат, като каза, че разговорите с малките жители на града са много ценни за него като човек, а най-важното - като кмет - да се разбере, чрез искреното, неподправено детско виждане за проблемите и развитието на града и селата.

Мерал Кьосева сподели, че клубът по интереси "Родолюбче" е създаден в началото на учебната година и се посещава с голямо желание от учениците. През следващите месеци са предвидени още много интересни събития за тях.

ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари