Събота, 15 Юни 2024 г.

47-я Традиционен празник на Кукерите и Маските ще се проведе в Айдемир

Общинa Силистра, Народно Читалище "РОДОЛЮБИЕ-2006" – с. Айдемир и Кметство Айдемир, имат удоволствието да Ви поканят на 47-я Традиционен празник на Кукерите и Маските, който ще се проведе на 26 февруари 2023г. в село Айдемир. Срок за записване за участие до 26 февруари 2023г.

СТАТУТ

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА

1. 46-я Традиционен празник на Кукерите и Маските се провежда в село Айдемир, община Силистра.
2. Фестивалът се провежда в деня на Сирни заговезни и е едно от основните мероприятия в културния календар на Народно читалище "РОДОЛЮБИЕ-2006" – с. Айдемир и община Силистра.
3. Организатор :
3.1. Народно читалище "РОДОЛЮБИЕ-2006"- Айдемир

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ. РЕГИСТРАЦИЯ

1. Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор и мотиви пряко свързани с кукерските игри и танци.
2. Възрастови ограничения за участие няма.
3. Записването за участие става в рамките на предварително обявения от организаторите срок.
4. Подаване на заявки може да направите по електронен път и телефон. Изпратете Вашата заявка за участие по електронната поща на следният имейл адрес: rodolubie_aid@abv.bg Заявката за фестивала може да свалите от следната връзка : Заявка_за_участие_Кукери_Айдемир_2023

4.1 Задължително е посочването на телефон за обратна връзка.

4.2 При използване на електронната форма в сайта, попълвайте всички полета, за да е редовна заявката Ви и да бъде приета от администратора.

5. Денят за участие и редът на явяването се определя от организаторите, след постъпване на заявките.
6. След пристигането си участниците трябва да регистрират присъствието си в сградата на читалището. От там ще им бъде съобщен точния ред и час на участие, съобразен с моментното състояние на програмата.
7. Молим всички, които по непредвидени обстоятелства закъсняват или са се отказали от участието си да уведомят организаторите на посочените телефони.
8. Всички разходи по транспорт , дневни и нощувки са за сметка на участниците.
9. Организаторите съдействат за осигуряване на хотели на преференциални цени.
10. Такси за участие във фестивала не се изискват.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

1. Фестивалът се провежда в 1 ден.
2. Фестивалния ден започва в 10:00 часа с официална част "откриване"с присъствието на официални гости.
3. Всеки участник регистрира на "регистратура" присъствие и минимум 30 минути преди указания час за неговото изпълнение трябва да е готов.
4. След изпълнението всеки участник получава грамота за участие.
5. Крайния резултат от оценката на журито се сформира до края всеки фестивален ден.
6. Отличените с награда участници стават ясни в края на фестивалната вечер.
7. Всички награди в различните категории се предоставят от организаторите на участниците – за материалните на място в сградата на читалището, а всички финансови възнаграждения се изплащат по банков път на посочена банкова сметка от наградения участник или организация. Това се случва до 10 дни след закриване на изданието.
8. Фестивалния ден завършва в 24:00 часа вечерта в местността "Паткина чешма", където около 18:30 ще бъде запалена "Олелия" и ще бъде поведено селско хоро на мегдана с жива музика.
9. На разположение на всички участници и гости е целият екип на фестивала –организатори, сътрудници, медицински екип, охрана.
10. Организаторите осигуряват личен асистент "гид"в случай, че Вашата група е заявила престой с нощувка. Той ще има задължението да Ви посрещне, настани и насочи за местните забележителности. За всички въпроси по време на Вашето пребиваване може да се обръщате към него.
11. Фестивалът се провежда на площада в центъра на с. Айдемир на адрес ул. София № 90.

Facebook коментари