Неделя, 14 Април 2024 г.

Какви са условията по пътищата в неделния ден в страната

Временно е ограничено движението през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил. Това информират от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Леките автомобил се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място. От АПИ съобщиха по-рано днес, че заради метеорологичните условия пътните настилки са мокри.

В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна в района, съобщи за БТА дежурният оператор в Областно пътно управление - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора).

Снеговалежи и минусови температури ни застигат в неделя

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, пътната настилка е заснежена. Има на места заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус шест градуса, видимостта е ограничена до 20 метра, поради силен вятър. На проход Република е четири градуса под нулата. Има образувани преспи.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж и Гурково, които са заледени и обработени. Общо 22 машини са били на терен през нощта. А в момента на всички възлови участъци има разположени снегорини.

На автомагистралите "Тракия" и "Марица" в област Стара Загора температурите са около нулата, а пътните настилки са мокри. Машини са били на терен да пръскат смеси против заледяване. Видимостта е добра.

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление.

Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

На прохода Витиня ситуацията е спокойна. Камионите се отбиват в аварийната лента за почистване на пътното платно, пише NOVA.

Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите по републиканските пътища, обясниха от АПИ. Обработката на настилките продължава.

Жълт код за снеговалежи има в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за силен северен вятър има в Източна България.

Facebook коментари