Вторник, 06 Юни 2023 г.

Младежи от Силистра участваха в "Уикенд на идеите 2023"

Силистренско участие е имало в проявата "Уикенд на идеите 2023" (Иновационен форум "Джон Атанасов") с организатор "Тийноватор", която е пето издание на инициативата, проведена на 28 и 29 януари т.г. в София Тех парк, съобщава ВЕРСИНАЖ позовавайки се на публикации във Фейсбук-профилите на двама изявени силистренци - Николай Неков и Александър Тодоров (заедно с Калоян Радулов двамата са ментори на силистренската група). Заедно с 620 младежи (16-18 год.) от цялата страна в своеобразното състезание взе участие и футболната звезда Димитър Бербатов.

За провеждане на събитието са се събрали отбори със своите ментори към програмата, за да започнат работа по оформяне на идеи и стъпки за осъществяване на проекти за бизнес, представяйки ги за пръв път пред оценъчна комисия (жури). Става дума за общо 86 търговски проекта с определена идея, изискваща средства за нейното развитие с цел разрешаване на проблеми от различни житейски области. Най-общо проектът на гимназистите от Силистра е свързан с протеинови барове и шейкове от лешници.

Николай Неков съобщава, че на 20 май предстои финалният етап, когато екипите ще се представят с проектите си пред инвеститори в София.

Според сайта на БНР, пред Радио София Зорница Митова, която е управляващ директор на програмата, е заявила, че преди пет години началото е с участници от 4 столични училища, а петилетка по-късно са се включили представители на 30 български града. БНР съобщава също: "Програмата е безплатна. Тя е подкрепена от училищни ръководства, НПО и държавни институции, фондове и компании".

Facebook коментари