Сряда, 19 Юни 2024 г.

Второкласници с премиера на "Китът и малката рибка" пред първокласници в Силистра

На 27. 01. 2023г. е състоя "премиерата" на "Китът и малката рибка" от Ерик Батут, историята е представена чрез театър Камишибай, в ролите 2. Г клас, а специални гости 1. В клас.

Събитието се състоя в "малката зала" на училищната библиотека в изпълнение на дейностите по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА" ,Модул 4 "Библиотеките като образователна среда".

"Камишибай е японски театър в картинки и признат от ЮНЕСКО за национално културно наследство. Преоткрит е преди няколко десетилетия в Европа и Америка, като в последните години се използва като метод за развитие на езиковите умения при деца.

Камишибай е нещо вълшебно – история, театър, това е уникален начин за взаимодействие с публиката… накратко, това е прозорец към въображението.

Камишибай е артистична алтернатива за разказване на истории, приказки и всичко останало, което би ни развълнувало в нашата модерна реалност, изпълнена от електронни устройства, които поглъщат вниманието ни, виртуализират контакта ни с другите и ограничават въображението ни."

Facebook коментари