Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Почина Игнат Димитров - радиоводещият, който 35 години съобщаваше нивото на река Дунав

След продължително боледуване почина Игнат Димитров, дългогодишен радиоводещ и един от най-разпознаваемите гласове в програмите на български език на Радио България, съобщава БНР.

Повече от 35 години гласът му звучеше и по програма "Хоризонт", всеки ден след 15:00 часа, с "информация за нивото на река Дунав в сантиметри".

През годините Иржи, както с любов го наричаха колегите му, е бил редактор, водещ, преводач от руски език и диктор на филми.

В продължение на три десетилетия неговият глас е част и от идентификационния сигнал на предаванията на Радио България на български език.

"С изключителна прецизност и безупречна интонация Иржи съобщаваше и ефирните честоти, на които можеше да бъде чуто Радио България по целия свят. Колегите му ще го запомнят и с невероятното му чувство за хумор, което успяваше да ни "усмихне" и в най-натоварените моменти" - припомнят от Радио България.

"Ще си вземем последно сбогом с Иржи на 1 февруари от 13:30 ч. в столичния храм "Св. Седмочисленици", съобщиха неговите колеги от БНР.

Facebook коментари