Неделя, 26 Май 2024 г.

Наградиха най-четящите силистренци

Тази вечер на годишна церемония РБ "П.Павлович" съвместно с Община Силистра, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Офисът на евродепута Емил Радев представиха четящите хора, които бяха отличени и наградени в различни категории.

Най-малкият читател със собствена библиотечна карта е Симеон, сега вече на година и четири месеца. В срещите му с книгите на помощ се е притекла четиригодишната му сестричка Вили.

С най-много прочетени заглавия, общо 466, за четвърта поредна година, в категорията на пенсионерите, е Румяна Петранова.

За 2022г. са издадени около 3 хиляди читателски карти, а фондът на библиотеката се е обогатил с над 3 100 заглавия. Над 50 хиляди са посещенията в институцията.

Поздрави към четящите хора и гостите на церемонията поднесоха: директорът на библиотеката г-жа Галя Раева, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-кметът "Хуманитарни дейностти" г-жа Мария Недялкова, г-жа Елица Тодорова-сътрудник в Офиса на евродепутата Емил Радев, трио "Елмина" и екипът на РБ "Партений Павлович".

Facebook коментари