Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Разследват монах от манастир по случая с убийството на кучетата в Силистра

59-годишен мъж в Силистра умъртви по жесток начин куче и осем малки кученца. Драмата се разиграва в неделя, а пост в социалните мрежи за това как мъжът влачи кучето с тротинетка шокира жителите на крайдунавския град.

След дълго търсене природозащитници откриха телата им под моста, който отива за манастира, където са живели четириногите. Мъжът е задържан за 24 часа, а утре в Доростолската епархия ще се опитат да определят вината на духовника в манастира във връзка със случая.

"Причината е, че кучето, майката, е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има справедливост някаква, този път наистина", заяви природозащитникът Даниела Найденова. "Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от районната прокуратура – Силистра, и се разследва съпричастността на още едно лице към конкретния случай. С досегашните данни, с които разполагаме, може би в качеството на подбудител или помагач, това ще се установи в хода на разследването", съобщи Теодор Желев, говорител на Окръжна прокуратура-Силистра.

"Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво становище, а в утрешния ден свикваме епархийския съвет да извикаме отец Терапонтий, да се помъчим да стигнем до истината по нашите си пътища", каза Негово високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков.

Facebook коментари