Неделя, 26 Май 2024 г.

Силвия Аздреева и Фондация "Заедно към върха" подкрепиха талант роден в Силистра

Фондация "Заедно към върха" е създадена от Силвия Аздреева. Целите на фондацията са да подкрепя пълноценната реализация на жените, спортът и активния начин на живот при младите хора, научноизследователските експедиции, опазването на природата и устойчивото развитие, както и съхранението на културните традиции на местните общности.

Силвия Аздреева като голям почитател на родената в Силистра Симон Павлова решава да я подкрепи с комплект микрофони с които да репетира.

11-годишната Симона учи в 3-то Основно училище "Гоце Делчев" в Петрич и според директорката Снежана Митова е едно уникално дете и че освен да пее уникално е и пълна отличничка.

Силвия Аздреева е български алпинист и мотивационен лектор.

През 2021г. се включва в експедиция на легендарния непалски алпинист Нирмал Пурджа (единственият човек в историята на алпинизма, който успява да изкачи всички 14 осемхилядници за 6 месеца и 6 дни като така подобрява предишния рекорд от 7 години и 7 месеца). Първоначално експедицията стартира като трекинг до базов лагер на Ама Даблам (6812м.) - един от най-техничните върхове на планетата, но на 11 ноември 2021г. Силвия Аздреева успешно стига до върха и с това постижение отбелязва второто българско изкачване на Ама Даблам, а става и най-младата българка, стъпила на върха.

Facebook коментари