Четвъртък, 03 Декември 2020 г.

Тежка катастрофа на товарен автомобил затвори пътя Силистра-Русе

Водач на товарен автомобил е с изгаряния след катастрофа и последвал пожар. Заради инцидента е затворен за движение пътят Силистра – Русе. Сигналът за произшествието е получен на тел.112 около 13.30 часа. По първоначални данни в района между селата Търновци и Богданци шофьорът на товарен автомобил тип гондола, превозващ асфалт, е загубил управлението и се е ударил в паркирана извън платното автоцистерна с мазут. В резултат товарният автомобил се е преобърнал, а асфалтът се е запалил. Водачът на гондолата е получил изгаряния в областта на гърдите, настанен е в МБАЛ-Силистра.
Към момента пожарът вече е овладян от екипи на противопожарната служба. Дежурна оперативна група от РУ "Полиция" – Тутракан извършва оглед на местопроизшествието.
Заради инцидента е затворен за движение пътят Силистра – Русе. Обходният маршрут е през Зафирово – Сокол – Главиница и Царев дол.

Малко по-късно от полицията информира за състоянието на пострадалия водач, който е в тежко състоянието. 32-годишният силистренец С.И., който е бил зад волана на гондолата, е получил изгаряния над 50% и термичен шок и е с опасност за живота. Организирано е транспортирането му в болница във Варна.

Facebook коментари