Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Висшето военноморско училище във Варна и община Силистра подписаха споразумение за сътрудничество

Днес в заседателната зала, в сградата на общината беше подписан меморандум за Споразумение за сътрудничество между ректорът на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" флотилен адмирал проф. д. в. н. Боян Медникаров и кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

По време на церемонията адмирал Медникаров заяви, че Силистра е една от общините, които традиционно изпращат курсанти във военноморското училище. По думите му голяма част от тях се отличават в учебния процес и получават награди. Той изрази надежда, че това ще продължи и занапред, като акцентира върху това, че е ВВМУ е утвърден международен лидер на морското образование и наука.

"Нашето училище дава една добра възможност за професионална реализация. То подготвя хора, които успяват в живота. По различни оценки възпитаниците на ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров" внасят допълващ БВП от над 1 милиард евро годишно. Всички общини, в които има моряци, усещат позитивните ефекти от това, защото това създава потребление и подпомага бизнеса", каза адмирал Медникаров.

След церемонията д-р Найденов показа на адмирал Медникаров и съпровождащите го офицери Дунавската градина в областния град.

Facebook коментари