Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Цяло Дулово в помощ на майстор Джафер

Обществеността на Дулово се обедини в помощ на майстора на струнни инструменти Джафер, който преди малко повече от месец остана вдовец и сам се грижи за двамата си синове – на 6 и на 16 години.

Историята на майстор Джафер сподели в социалните мрежи председателят на Общинския съвет в Дулово инж. Невхис Мустафа. С нея се свързал местен полицай и изказал тревога за лошите битови условия, в които живее вдовецът с 6-годишния си син. За кратко време се отзовават добри хора, които събират средства, даряват хранителни продукти и дрехи за детето, бизнесмен осигурява топла храна.

Вчера инж. Невхис Мустафа и 15 доброволци организираха акция за почистване и ремонт в къщата на майстора музикант. Бизнесмен дарил мебели, осигурен е хладилник, маса, предоставени са строителни материали, съобщва БНР. Само за ден домът се превръща в приветливо място за живот на осиротялото семейство (снимки може да видите в галерията).

Бащата е получил еднократна помощ от Община Дулово, осигурени са му дърва за огрев, а бизнесмен е обещал да го назначи на работа.

"Доброто е добро", каза в ефира на Радио Шумен инж. Невхис Мустафа и благодари на всички добри хора, които не са останали безучастни на съдбата на един свой съгражданин.

Facebook коментари