Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Крум Зарков в Силистра: Президентът превъзмогна многобройните политически атаки от ръководството БСП за да остане верен на социалистите

Министърът на правосъдието Крум Зарков посети днес крайдунавския град във връзка с откриване на Регионален консултационен център към Адвокатска колегия Силистра с председател адвокат Димчо Кьосев. Това е 16-ят подобен офис, който се открива в страната.

Той бе посрещнат от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов и силистренския депутат и областен координатор на "Продължаваме промяната" Стоян Георгиев.

Министър Зарков коментира актуалната политическа ситуация, след като днес президента Радев връчи третия мандат на БСП.
"Връчвайки мандата отново на БСП президента Радев показа отново принципната си позиция. В светлината на разразилите се през последните дни събития тази партия има най-голям шанс да състави правителство. Президентът превъзмогна многобройните политически атаки от ръководството БСП и даже опитите лично да бъде уязвен за да остане верен на множеството от социалистите. Това е шанс БСП да заеме мястото, което и се полага – това на централна политическа сила. Пожелавам им успех" заяви правосъдния министър.

Наталия Илиева, председател на Националното бюро за правна помощ, коментира пред КВОРУМ, че Националното бюро за правна помощ гарантира, че никой не може да бъде лишен от правосъдие, ако е социално слаб. Всеки гражданин в страната ни има право на равен достъп до правосъдие, за защита на правата си, свързани например с родителски права, издръжка, развод, делба, спорове с монополните дружества и, разбира се, за защитата по наказателни производства.

В офиса в Силистра на гражданите ще бъде предоставяна безплатна правна помощ съгласно реда и условията на Закона за правната помощ.

Facebook коментари