Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Ученици от Средище помогнаха на три семейства със събраните средства от коледния базар

Ученическия съвет към ПГМСС "Н. Вапцаров" Средище, реши по повод на новогодишните празници да дари събраните средства от коледния базар от продажбата на лакомствата приготвени от учениците на най-нуждаещите се.

Така на 29 декември група ученици посетиха домовете на три семейства от с. Средище и с. Посев /многодетно семейство, което се състоеше от девет деца и трима възрастни; финансово затруднено семейство на ученичка от нашето училище и човек претърпял пожар с множество изгаряния предназначени за лекарства/, както и "Център за настаняване от семеен тип за деца" в село Кайнарджа.

Семействата изпаднали в затруднено положение и многодетната майка получиха хранителни продукти, за да посрещнат новогодишните празници с пълни трапези.

Момчетата и момичетата настанени в дома за деца лишени от родителска грижа получиха 300 лева от събраната сума.

Изключително емоционално изживяване за съучениците ни участвали в дарителската кампания. Искрена благодарност се четеше в очите на семействата и децата получили подкрепа за празниците.

Ученическия съвет и ръководството на гимназията благодари на всички ученици и учители, които приготвиха лакомствата за коледа и участваха в базара.

"Благодарим и на всички, които със закупуването на кулинарните изкушения осигуриха средствата за дарението и направиха празниците възможни и на онеправданите! А знаете ли колко е хубаво усещането да дариш радост на човек в нужда?" написаха децата в социалната мрежа.

Facebook коментари