Неделя, 26 Март 2023 г.

Лили Ганчева получи признание за активното представяне и на силистренски регион пред потенциалните туристи в Румъния

Изпълнителният директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус" Лили Ганчева получи признание за активното представяне на русенския регион пред потенциалните туристи в Румъния

Изпълнителният директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус" Лили Ганчева, кметът на Велико Търново Даниел Панов и българският историк Емил Врежаков получиха отличия на традиционните гала награди на Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния. Събитието се проведе в Букурещ и беше посветено на 65-ата годишнина от учредяването на организацията, съобщи БТА.

"България е най-посещаваната страна от членовете на нашата асоциация. Само миналата година две групи членове на нашата организация посетиха част от Северна България – от Русе до Разград (включително Свещари), както и възхитителния маршрут, който включваше Силистра, Калиакра, Албена, Балчик, Велико Търново. Има общини от другата страна на Дунава, които знаят какво е приятелство. С България имаме едно от най-последователните сътрудничества", заяви председателят на Асоциацията Михай Огринжи. Той подчерта, че основната цел на ръководената от него организация е чрез реклама и специфични събития да прави туристическа промоция на Румъния, като коректно и задълбочено информира любителите на пътешествията и почивките.

Галата премина в сградата на Търговско-индустриалната камара в центъра на румънската столица – някога фондова борса, а преди това и библиотека, устояла на две земетресения и използвана като филмов декор на някои от най-популярните румънски филми.

Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния има над 200 активни членове – журналисти, автори и издатели на пътеписи, фоторепортери, фотографи, блогъри и дори кулинари, както и преподаватели, работещи във факултети с профил туризъм, ръководители на туристически агенции, хотелиери, ресторантьори. В организацията членуват хора, които живеят и работят не само в Румъния, но и в Молдова, Украйна, Унгария, Италия, Испания, САЩ и България.

Снимка: Facebook / Лили Ганчева

Facebook коментари