Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Силистренското туристическо дружество "Дочо Михайлов" ще отбележи Бабинден на 21 януари

От силистренското туристическо дружество "Дочо Михайлов" информираха членовете си, че на 21 януари е предвидено организирано честване на народния празник Бабинден.

За желаещите да участват в традиционния в подобни случаи поход до хижа "Ален мак", където ще бъде събитието, сборният пункт е на познато място ("стълбите към Крепостта") - 10 ч. самият поход е покрай входа на крепостта "Меджиди табия" и по пътя за чешмата край паметника на Иван Стайков. При кално време - началото на похода (ходене по асфалта) е по същото време, но сборният пункт е при бензиностанция "Шел" - срещу ПГМТ "Владимир Комаров. Същинско начало на празника: 12 часа в хижата. Няма осигурена колективна храна и напитки - всеки сам си доставя по свой вкус и за своя сметка. Е, може да има бонус - чорбица...Не забравяйте абицата и торбицата...все пак зима е. И "бабите" да бъдат адекватни за настроението на празника - която както го разбира. Дядовците...те да му мислят!

На снимката: На Бабинден в дома на Мария Христова от Фолклорна група "Добруджа" при Народно читалище "Доростол" - назаем от блог ВЕРСИНАЖ (2018 г.)

Facebook коментари