Неделя, 26 Март 2023 г.

Учениците от СОУ "Христо Ботев" в Тутракан спечелиха Областното състезание по първа помощ

Учениците от СОУ "Христо Ботев" в Тутракан ще представят Силистренска област на националните състезания на ученическите екипи по първа помощ в Лозен в началото на юни.
На спортната площадка на ПГСУАУ "Ат. Буров" от 13.00 часа на 19 май се проведе Областното състезание на ученическите екипи по първа помощ. В състезанието взеха участие отбори от 4 общини. Дулово се представи с отбора на ОУ "Хр. Смирненски", Кайнарджа с отбор на ОУ "Ц. Церковски" – с. Средище, Тутракан с отбор от СОУ "Хр. Ботев" и Силистра – от ученически екип на ОУ "Отец Паисий".
Според предвидения регламент отборите "решаваха" 4 казуса, обхващащи наученото от децата при предварителната им подготовка. Екипите работиха на 2 пункта. Знанията и уменията им се оценяваха от компетентно жури, включващо лекари от ЦСМП и служители в Секретариата на Областния съвет на БЧК – Силистра. След двучасова равностойна "борба" отборът на гр. Тутракан зае първо място в класирането и ще представя Силистренската червенокръстка организация в ХVІ-то Национално състезание на УЕПП в с. Лозен от 3 до 6 юни. Всички участници бяха наградени от д-р Ф. Пачева – член на Областния съвет на БЧК и главен съдия в състезанието. Тя изказа благодарност за положения труд и показаните теоретични и практически знания и умения. Благодари и на училищните здравни работници и останалите ръководители работили по подготовката на децата и пожела успешно представяне на отбора победител в Националното състезание. А ето как изглежда крайното класиране:
1. СОУ "Христо Ботев" – гр. Тутракан - 303 точки
2. ОУ "Хр. Смирненски" – гр. Дулово - 209 точки
3. ОУ "Отец Паисий" – гр. Силистра - 282 точки
4. ОУ "Ц. Церковски" – с.Средище - 207 точки

Facebook коментари