Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Персонална награда от Главния прокурор за силистренски магистрат разследвал подкупен общински служител

Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от Главния прокурор на Република България. Те бяха отличени за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания.

Прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград, прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов – завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич бяха наградени с отличие "Служебна благодарност". Те получиха грамоти от името на Главния прокурор. Заместник- окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи плакет "Прокуратура на Република България".

Заместник-окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи награда за работата си във връзка с досъдебно производство от 2019 година за подкуп, получен от служител на община Тутракан. В хода на разследването са задържани както получаващият, така и даващият паричните средства за лична облага. Всеки от тях е привлечен към наказателна отговорност. Към настоящия момент двамата са осъдени, а присъдите им – влезли в сила. Общинският служител е осъден и за престъпление по служба, извършвано в продължителен период от време.

Наградите бяха връчени от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздрави своите колеги за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожела им мъдри решения, законосъобразни действия и успех в постигането на общата цел – гарантиране на справедливост и правов ред на българските граждани.

Facebook коментари