Сряда, 10 Август 2022 г.

Празнична манифестация на площад "Свобода" ще се проведе в Силистра в чест на 24 май

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, ще бъде отбелязан в Силистра с дефиле на училищата и културните институции в града. Началото е от 10,00 часа.
Разпределени в лъчове, блокове от представители на силистренските училища и дейци на културата ще преминат през централния градски площад "Свобода" за тържествено посрещане на празника.
И тази година двама абитуриенти отличници ще са сред официалните гости на трибуната. Правото заслужиха Даяна Тодорова Маринова от Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги (ПГСУАУ) "Атанас Буров" и Преслав Георгиев Маринов от Професионална гимназия по строителство (ПГС) "Пеньо Пенев". До тях ще застанат бъдещите първокласници. Избрани са Невена Богданова и Даниел Красенов от ЦДГ"Радост ".
Отличниците абитуриенти Елиза Орлинова Чакърова - ученичка от ПМГ "Св.Климент Охридски", Илия Веселинов Василев - ученик от Общинско спортно училище (ОСУ) "Дръстър" и Ралица Валентинова Иванова ученичка от ЕГ "Пейо Яворов", които са носители на награди от национални конкурси и състезания, имат честта да издигнат националния трибагреник.
Знамето на Силистра за четвърта година ще бъде част от символиката на празника. Привилегията да го съпровождат също имат трима отличници зрелостници с активни обществени изяви. Това са Камелия Пламенова Беремска, ученичка от СОУ «Н.Й.Вапцаров», Христина Добрева Кръстева, ученичка от ПГПТ"Евлогий Георгиев" и Любослав Валентинов Любенов, ученик от Професионална гимназия по механотехника (ПГМТ) "Владимир Комаров".
Община Силистра кани всички граждани и гости на града да почетем заедно делото на светите братя Кирил и Методий и техните съвременни последователи.

Facebook коментари