Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Британецът, нарязал гумите на около 70 автомобила, обезщетил доброволно потърпевшите с 7000 лева

Състав на Окръжния съд в Добрич постанови мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо 51-годишния британски гражданин, привлечен към наказателна отговорност за увреждането на около 70 автомобила в областния град. Така въззивната инстанция отменя определението на Районния съд от 23 декември м. г. за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, предаде БТА.

По време на съдебното заседание защитата заяви, че Д.У. е предприел първи стъпки към обезщетяване на потърпевшите, като е превел доброволно 7000 лева. Все още не е ясно на каква сума възлизат нанесените щети, каза прокурор Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура.

На 21 декември постоянно пребиваващият у нас британец и семейството му посетили близки на неговата съпруга.

Поради вдигнат шум съседи направили забележка на компанията, с което разгневили мъжа. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влязъл в конфликт с тях.

Около 2:15 часа Д.У. напуснал дома на близките си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и започнал да реже гумите

на паркираните отпред автомобили. След това продължил към съседната жилищна сграда и така успял да повреди десетки превозни средства.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Facebook коментари