Понеделник, 14 Октомври 2019 г.

Огромен интерес към семинара на домоуправителите. Свободните места свършиха

Седемдесет и двама души са се записали за участие в двудневното обучение за домоуправители, което ще се проведе на 4 и 5 юни в хотелския комплекс "Данубе" в Силистра. Това съобщи Надежда Бобчева – ръководител на проект за жилищна политика, който община Силистра изпълнява по оперативната програма "Регионално развитие".
Примерните казуси за управление на общата етажна собственост и за живеенето в съседство, които ще бъдат сред обсъжданите теми, ще послужат за написване на наръчник на домоуправителя в рамките на проекта.
Семинарът съвпада с кампанията по изготвяне на регистър на сградите в етажна собственост на територията на общината, според изискванията на Закона на етажната собственост. До края на месец юни изтича срокът за провеждане на общи събрания по жилищни блокове и за регистриране на сградите. Досега това са направили 35 домоуправители. Само за последната седмица са регистрирани толкова сгради, колкото за първите пет месеца от годината, съобщи Галина Друмева – отговорник за регистъра.
Справки по темата и регистрация на новосформираните управителни съвети или сдружения по Закона за етажната собственост могат да се направят всеки работен ден в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общината.

Facebook коментари