Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Емилия и седемте й деца вече имат нормални условия за живот

От Фондация BCause споделиха крайния резултат от дарителската кампания "Да помогнем на Емилия* и нейните седем деца", организирана в помощ на самотна майка, жертва на домашно насилие, и седемте й деца, ползватели на социална услуга в ЦОП към Женско сдружение "Екатерина Каравелова" - Силистра.

Дарителската кампания в Платформата.бг беше част от традиционната 8-мартенска инициатива на Фондация BCause и Американската търговска камара в България "8 женски каузи за 8 март", която помага на организации, работещи с жени и деца, преживели насилие да проведат успешни дарителски кампании.

"Със събраните средства от дарителската кампания в размер на 4000 лв успяхме да закупим и осигурим три разтегателни дивана, спален комплект - спалня, матрак, скрин, гардероб, нощни шкафчета, телевизор, хладилник с фризер, комбинирана готварска печка, комплекти с олекотени завивки и чаршафи, възглавници, хавлии, тапети, боя, консумативи." – споделят от сдружението.

"Неописуемо беше преживяването да наблюдаваме радостта и признателността в очите на децата и майката! Сълзите от радост и щастие, радостните възгласи: " Мамо, мамо, виж и завивки си имаме", "Да, да, да! Имаме си и телевизор! Уау, колко е голям и хубав", "Мамо, мамо виж, хладилника! Вече си имаме хладилник! Еха-а-а и нова печка с фурна за мама!"

"Оле-е-е, имаме си легла и спалня!," Ама и гардероб ли?! Наистина ли?! Всичко това наистина ли е за нас??? Наше ли е вече???", "Не мога да повярвам, че ми се случва, ще ме ощипеш ли?".

Искрено се надяваме да усетите емоцията, която преживяхме заедно с децата и майка им! С общи усилия тези деца ще съхранят своята вяра в доброто, за да я предават на всички около себе си, за да се случват в живота ни малко, но реални чудеса! С огромни благодарности към Вас дарители, взели участие в благородната инициатива за подобряване условията на живот на многодетното семейство в нужда.

"Нека има благоденствие за всички, с чиято помощ успяхме да променим живота на едно българско семейство към по-добро!" пожелават от Фондацията.

Facebook коментари