Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Диана Димитрова продаде картината за рекордна за български творец сума

В сребриста мини рокля, велурени черни ботуши до над коленете и снежнобял лоден блесна на откриването на столична изложба срещу насилието израстналата в Кайнарджа и учила в Силистра актриса Диана Димитрова.

Преди артсоарето, "раздвоено" между редакцията на известно БГ издание и нова галерия за съвременно изкуство, театралката-художничка даде показания в МВР за побоя, нанесен ѝ преди няколко години от неин колега, съобщават от факти.бг.

"Радвам се, че дадох пример и на други жени, жертви на насилие, да не се страхуват да го разкрият публично", каза бившата муза на писателя Калин Терзийски.

Картината на Диана Димитрова "Стоп на войната", която се превърна в гвоздея на вернисажа, удари рекордна цена за платно на съвременен БГ художник - 2500 лева. Освен тази картина, с която актрисата изрази още през март своя протест срещу войната в Украйна, тя е изложила още две свои творби в новата галерия, пише България днес.

"След пандемията се налага да живеем и във време на война. Знам, че хората имат нужда от изкуство. Вярвам, че имат. Изкуството е свещена форма на досег с божествената частица, която е във всяко едно човешко същество", написа малко преди откриването на артакцията срещу насилието в социалката си звездата от "Откраднат живот".

На изложбата изгряха и други актуални звезди на родната артсцена, колекционери на изкуство, видни столични галеристи начело с Игор Марковски и бизнесмени, фенове на живописта. С ракия от "казана на дядо" призова да вдигнат тост гостите на изложбата писателят и депутат от ГЕРБ Любен Дилов-син.

Освен с домашна скоросмъртница ВИП ценителите на изкуството се облажиха и с домашна баница с мляко и изискани сладкиши, излезли сякаш от кухнята на най-известните мастършефове у нас.

Последен пристигна във видимо коледно настроение бизнесменът Петър Манджуков, който се чукна с чаша марково бяло вино с Диана Димитрова, въпреки че тя почти не докосна чашата, както и кулинарните изкушения.

Facebook коментари