Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

Благотворителна акция "Коледна приказка за доброто" събра над 16000 лева за болно момче

С голям благотворителен концерт наречен "Коледна приказка за доброто" приключи за тази година каузата на десетки институции, фирми, деца, ученици, общественици, граждани в подкрепа на нашия съгражданин Анатоли Илиев, който се бори с коварна болест, съобщиха от Община Тутракан.

На 20 декември в салона на НЧ "Н. Й. Вапцаров 1873" малки и големи таланти от Общинския център за извънучилищни дейности и от читалището сътвориха една незабравима, една вдъхновяваща и емоционална приказка. Още в началото на концерта кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов поздрави организаторите на съвместната инициатива и подари на Доротея Бальовска – директор на ОЦИД и на Лидия Светославова - секретар на читалището по една саксия с ефектно цвете. В словото си д-р Стефанов благодари на всички, които се включиха в благородната кауза и увери присъстващите, че " ще се борим до самия край – края на болестта. Уверен съм, че Анатоли ще се върне отново при нас, при семейството си, защото заедно можем да успеем!"

Тази вълна на съпричастност заляла целия град в последните месеци намери своята квинтесенция в думите на малките Андрея и Анастасия: "Не искаме скъпи подаръци. Искаме любов, достатъчно поводи за усмивки и щастие. Искаме здраве и добри приятели На Коледа доброто слиза на земята. Сега е момента да го покажем!"

Чаровните мажоретки, децата от вокалните формации "Усмивчици", "Слънчева усмивка" и "Вива тийнс" напълниха сцената с коледно настроение и умилиха зрителите с познатите, и любими песни като Шаро и първия сняг", "Коледа е". В шеметна въртележка от фолклорни танци и песни, народни обичаи и модерни ритми се завъртя програмата. Групите "Славея", "Северина, танцовите състави "Детелина" и "Дунавска младост" школите по гайда и китара накараха публиката възторжено да ги аплодира. Много усмивки и одобрение получи и демонстрацията на "УШУ", групата за КРОР "Red moon" и клуб "Добруджа". Над 200 талантливи изпълнители доказаха, че Коледата носи със себе си чудесата на коледния дух и представата за едно по-светло бъдеще, изпълнено с обич и грижа към хората изпаднали в беда.

Коледата в Тутракан на 2022 г. няма да е само топлота и усмивки сред близки хора и повод за празнуване, но и повод за равносметка. Равносметката, която публиката в салона на читалището научи в края на концерта от Доротея Бальовска. Тя е доброта и щедрост от хората на града на слънчевия залез:

"Ангели за Анатоли" - благотворителна акция в СУ "Христо Ботев" – 3850.00 лв.
"Ротари клуб" – Тутракан - – 2000.00 лв.
Ловно-рибарско дружество – 1000.00 лв.
"Коледна приказка за доброто" – общински благотворителен базар – 4100.00 лв.
"Коледна приказка за доброто" – благотворителен концерт на ОЦИД и НЧ "Н. Й. Вапцаров"
От билети – 2065.00 лв.
Дарителска кутия – 420.00 лв.
ОБЩО – 13435.00 лева

Към тях трябва да прибавим гласуваните от Община Тутракан – 1500.00 лв.

Събраните от Общинския съвет - до този момент все още нямаме точна информация.

Ловно-рибарското дружество, което продължава да набира средства.

Сумата, която продължава да расте, надхвърля 16 000.00 лв.

Снимка: Тамара Спасова

Facebook коментари