Четвъртък, 29 Октомври 2020 г.

Полицейската хроника в Силистренско на 17 май

От ОДМВР – Силистра съобщиха за регистрираните произшествия на територията на област Силистра през изминалото денонощие:

506 установени нарушения при проверени 340 МПС е равносметката от проведената специализирана полицейска операция за времето от 11 до 15 май в Силистренска област. По време на проверките бе приложен т.нар. холандски модел за щирокообхватен контрол на движението, който пътните полицаи реализираха на разменен принцип на териториите на трите районни управления.
В рамките на операцията са установени 20 случая на управление с превишена скорост и 1 на неправилно изпреварване. 10 водачи са засечени да шофират след употреба на алкохол, а 22 без книжки. За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 52 водачи и 21 пътници. Пътните полицаи са констатирали 17 случая на липса на застраховка "Гражданска отговорност" и 15 на технически неизправни моторни превозни средства. За различни нарушения са наказани и 9 велосипедисти. Установени са още 339 други нарушения. Общо съставените актове са 138 акта, а глобите по фиш - 168.

Facebook коментари