Събота, 03 Юни 2023 г.

Недка Русева: Трябва да се създадат условия, така че децата със специални потребности да се чувстват равни с останалите

Според директорът на регионалния център за приобщаващо образование Недка Русева, годината е минала нормално, със сътресенията, които са изпитали и други институции, както и цялото ни общество.

Според нея упорството и професионализма са нещата, които карат хората отдадени на каузата да помогнат и затова са избрали този път. По отношение на перспективите за работата на Регионален център Русева сподели, че тя е запознала институциите както на местно, така и на национално ниво с проблемите, които биха могли да бъдат обсъдени и да се вземат мерки за тяхното решение.

Русева сподели в интервю за Общинско радио-Силистра, че контактите със съсловните организации продължават и се радва на факта, че периодично в различните общини в страната се провеждат регионални срещи, на които се обсъждат проблеми, сродни за всички.

"Като приоритети за следващата година бих откроила работата ни с училищата и детските градини в общината и в областта и във всички заинтересовани институции, които имат отношение към децата със специални образователни потребности. Длъжни сме да знаем какво искат и чувстват децата, за да направим необходимото децата да не се чувстват различни от останалите", каза в заключение Недка Русева.

Facebook коментари