Петък, 14 Юни 2024 г.

Хитри граждани на Силистра прецакват FOODMARK - платформа за доставка на храна

От началото на месец декември в социалните мрежи се върти реклама, която насърчава гражданите на Силистра да "прецакат" платформата за доставка на храна FOODMARK.

Проверка на КВОРУМ, показа, че фирмата, която поддържа сайта е стартирала промоция и раздава "коледни подаръци" под формата на пари. Да, правилно прочетохте - раздава по 50 лева на всеки техен клиент, който покани своите приятели да се регистрират и опитат услугата.

Как да се възползвате и Вие, ще научите малко по-долу в статията.

Калина, която е член на една от най-големите Фейсбук групи в Силистра споделя, че вече е "прецакала" FOODMARK, като е поканила трима свои приятели, а с парите, които е получила е успяла да опита услугата, поръчвайки пици и панирани хапки с корнфлейкс за децата си. Добавя, че до този момент само е виждала част от рекламите на FOODMARK, но не е поръчвала храна за вкъщи или на работното си място чрез тях.

Ето защо, за да научим повече за офертата на FOODMARK и тяхната платформа се свързахме с инж. Георги Марков (на снимката б.а.), който е създател и управител на няколко бизнеса в крайдунавския град, включително и този на "ФУУДМАРК" ЕООД.

Ето какво ни каза той:

- Г-н Марков, на първо място бихте ли ни разказали какво точно представлява FOODMARK - за тези, които все още не са запознати?

- Разбира се! FOODMARK е платформа за доставка на готова ресторантска храна до адрес на краен клиент. Към момента оперираме на територията на град Силистра, кв. Деленки и селата Айдемир и Калипетрово. Доста често обаче се случва да имаме клиенти от други населени места в общината, с което смело мога да кажа, че доставяме в цяла Община Силистра.

Предлагаме и доставка на всякакъв вид пакетирани и непакетирани хранителни продукти, като асортимента, който предлагаме в този сегмент е над 5000 продукта.

- Вие развивате Вашата дейност вече две години. С колко обекта работите в момента?

- Към днешна дата нашите партньори наброяват над 25, като по-голямата част от тях са ресторанти, а по-малката обекти за бързо хранене, супермаркети, био магазини и др.

Бройката варира. За съжаление поради лошата икономическа обстановка и несигурността пред, която са изправени нашите партньори, понякога се случва обект да замрази своята дейност временно или дори - окончателно.

- Какви са предизвикателствата и трудностите пред вашата фирма?

- Нашият екип е съставен от млади и квалифицирани кадри в своята основа. Хора, които много добре знаят какво правят и защо. За съжаление те остават скрити за широката публика, но искам да се знае, че аз лично много държа на тях! Това, което вижда крайният клиент е едва 5% от цялата "магия". Останалите 95% са процеси, които остават скрити, но са много важни за бързото изпълнение на всяка една доставка.

Иначе, най-честия проблем - това е подбора на персонал. Не Ви изненадах нали? Намирането на мотивирани и обучени служители е трудна задача и голямо предизвикателство в този бранш. Не съм ресторантьор, но понеже сме пряко свързани, имам наблюдения. Дори и един човек да бъде сменен в обекта на наш партньор се налага "да започнем играта отначало". Освен вътрешното обучение, този служител трябва да бъде обучен и от нас. Той трябва да знае как се приема поръчка, кога да се обади на клиент (ако е необходимо) и какви думи да използва спрямо изградените стандарти, за да можем да предложим качествено обслужване на нашите общи клиенти.

Казвам общи, защото някои от обектите, с които работим до ден днешен продължават да делят клиентите на "наши" и "ваши", а истината е, че човекът направил поръчката е клиент на обекта, харесва храната, която се предлага там и този път е избрал да поръча през нашата платформа, защото чрез нея получава бързо, лесно и качествено обслужване или пък защото може да плати онлайн - възможност, която никой друг не предлага.

Що се отнася до нашите служители - куриери, мога да кажа, че търсим и работим с млади момчета и момичета, които преди всичко трябва да са пъргави и с желание да учат нови неща. На пръв поглед това да доставяш храна е лесна работа - вземаш една торба от едно място и я носиш на друго, но повярвайте ми, доста по трудно е отколкото предполагате. Аз доста често се включвам и помагам, като куриер в пиковите часове. Знам перфектно всеки един детайл от целия процес и въпреки това понякога излиза нещо, което да ме изненада.


img


- Разкажете ми за промоцията, която стартирахте началото на месец декември.

- Ха-ха (смее се). Ние не го виждаме, като промоция, а като кампания, чрез която целим да предизвикаме повече хора да опитат услугата, която предлагаме.

Така наречената от Вас промоция е насочена към всеки клиент на FOODMARK в момента. Знаем, че най-добрата реклама е от "уста на уста", ето защо избрахме по специфичен начин да се обърнем към всички наши текущи клиенти и да ги провокираме да ни препоръчат на приятел, а за да се отблагодарим ще им дадем по 10,00 лева за всеки, който се регистрира с техния персонален 6 цифрен код. Разбира се, уловката е, че за да си получат парите, техният приятел трябва да завърши успешно първата си поръчка. Всеки наш клиент може да покани до 5 свои приятели, което се равнява на 50,00 лева, които могат да бъдат използвани в платформата.

За да е още по-вълнуващо изживяването на нашите нови клиенти, веднага след като се регистрират във FOODMARK, те ще получат по 10,00 лева, които ще могат да използват, като отстъпка от първите си поръчки. Интересното тук е, че щом регистрират своя акаунт и те ще могат да се възползват от "промоцията" и да поканят своите приятели.

Важно е да отбележим, че това е сравнително нова услуга за нашия малък град. За две години все още има хора, които не знаят че съществуваме. Може би не са изпитали достатъчна необходимост от подобна услуга или пък обичат сами да си приготвят вечерята. Други пък си мислят, че сме ресторант и звънят да попитат какви пици предлагаме 😀

- Опишете подробно стъпките през, които трябва да премине всеки Ваш клиент, за да се възползва от бонуса, който предлагате.

- Лесно е! Когато имате регистрация, отваряте приложението и кликате на менюто "Профил". Там ще видите различни опции, като една от тях е "Покани приятел". Кликайки върху нея ще Ви изскочи прозорец с повече информация за кампанията, както и Вашия персонален 6 цифрен код. Запомнете го или кликнете върху бутона "копирай". След това го изпратете на колкото приятели пожелаете. Първите 5, които се регистрират с него ще спечелят по 10,00 лева, а Вие 50,00 лева.

- Както казах - лесно е и не изисква допълнителни усилия!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

Facebook коментари