Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

"Сребърна пее и се смее" за трети път

На 14 и 15 май село Сребърна за трети път ще бъде домакин на фестивал на хумора под наслов "Сребърна пее и се смее". Заявки за участие са изпратили повече от 60 групи от цялата страна, която автоматично превръща досегашният областен фестивал в национален, гордо отбелязва кметът на селото Георги Иванов. Очаква се над 1200 изпълнители да се изявят на новата сцена, специално изградена по повод събитието.
Началният час на програмата и в двата фестивални дни е 09.00 часа.
Всички участници ще получат грамоти за участие и рекламни материали за района. Вероятно много от тях ще отнесат и живи впечатления от птичето богатство в Поддържан резерват "Сребърна", надява се кметът на едноименното село Георги Иванов.
Цялото село е на крак и се готви за празника след пороя, сполетял селото на 10 май. Само вчера са извозени 20 камиона всеки с по 10 тона кал. Днес и утре е започнало измиването на пострадалите улици.
Организатори на фестивала "Сребърна пее и се смее" са кметството в селото, НЧ "Възраждане -1940", съорганизатор е община Силистра, а спонсор – фирма "Сребърна тур".

Facebook коментари