Сряда, 28 Октомври 2020 г.

Полицейската хроника от 12 май в Силистренско

От ОДМВР – Силистра съобщиха за регистрираните произшествия на територията на област Силистра през последното денонощие:

По горещи следи служители от РУ "Полиция" – Дулово разкриха и задържаха 19-годишен, проникнал през нощта в жилището на възрастен мъж да краде. Престъплението е извършено малко след полунощ на 11 май, когато 19-годишният Я.А. влязъл през прозореца в къщата на 89-годишен самотноживеещ старец в село Чернолик, заплашил го, след което намерил и откраднал наличните в къщата пари – 6 лв. Известени за случая, криминалисти от РУ "Полиция" – Дулово предприели незабавни оперативно-издирвателни действия и в рамките на същия ден разкрили и задържали извършителя. Оказало се, че той е стар техен познайник. Събрани са категорични доказателства, уличаващи младежа в деянието. Той е задържан за срок от 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Късо съединение станало причина за пожар в лек автомобил "Опел Вектра" вчера около 15.00 часа в Дулово. Преди местните огнеборци да потушат пожара, изгорели част от купето и оборудването в него. Спасена е останалата част от колата.

Facebook коментари