Събота, 30 Септември 2023 г.

Силистренката Виктория Стелиянова с 1-ва награда от конкурса "Стоп на войната по пътищата"

Информация Darik News
Приключи Вторият национален конкурс за детска рисунка " Стоп на войната по пътищата", организиран от едноименното сдружение с нестопанска цел.
Броят на рисунките, изпратени за конкурса тази година са 2 184. Всички те са на деца от 7 до 16 години.
Изложба от най- добрите бе подредена в навечерието на Международния ден на детето-1-ви юни в ДК "Арсенал", в Казанлък. Експозицията е част и от официалната програма за тазгодишния празник на розата.
Организаторите на конкурса ще раздадат наградите на най- добрите 6-тима участника от двете възрастови групи на специална церемония на 7-ви юни, в Община Казанлък.
През втората половина на юни експозицията ще може да бъде видяна и в Информационния център на града.
С награди от "Стоп на войната по пътищата" тази година са: във възрастовата група 7-10 години: първата награда е за : Виктория Стелиянова от гр. Силистра, втора- за Дъга Динева от Кърджали и трета за Даниела Росенова от Силистра. Във втората възрастова група - до 16 години наградените са: Александра Любенова от Луковит, Пламена Георгиева - НГПИД "Академик Дечко Узунов"- Казанлък и Николета Костадинова от Карнобат.
Сдружението с нестопанска цел "Стоп на войната по пътищата" е създадено преди няколко години в Казанлък от близки на пострадали и пострадали в ПТП, с цел адекватна защита на техните интереси и промяна на българското законодателство в тази сфера.

Facebook коментари