Сряда, 24 Юли 2024 г.

Гешев на среща със силистренски ученици

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Силистра за среща с ученици от Езиковата гимназия в града, която е част от една инициатива на Камарата на следователите и Асоциацията на прокурорите "Правосъдие в бъдещето", съобщи БНР. Планирана е среща и с представители на местните власти в региона.

Поредицата от срещи с подрастващите се организира в памет на покойния доц. Антоний Гълъбов, който споделяше мнението, че е време съдебната власт да влезе в българското училище, заяви Иван Гешев.
"Тъй като се констатира сериозен проблем с правосъзнанието, разговаряме с ученици и обясняваме техните права и задължения", каза той.

Това е безобразие, което не може да продължава, след като има работещи решения, заяви в Силистра главният прокурор по повод жертвите на катастрофата от днес в Старозагорско.

"И се надявам, че цялата държава, част от която е прокуратурата, най-после ще си свърши работата в интерес на българските граждани. За да не бъдат избивани по българските пътища, още повече, че България умира демографски", посочи той.

По темата със самосезирането на Софийска градска прокуратура относно твърденията на БСП за манипулация на машинния вот е възложена проверка на ДАНС и на ЦИК, каза още Иван Гешев.

"И след проверката съм сигурен, че колегите ще уведомят българските граждани за резултатите от същата", каза той.

Снимка: Незабравка Кирова
Видео: Любомир Добрев

Facebook коментари