Вторник, 07 Февруари 2023 г.

В Силистра стартира Националният поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов"

Община Силистра, Литературно сдружение "Реката и приятели" и Регионална библиотека "Партений Павлович" обявиха началото на 22-рия Национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов", съобщиха от общинската администрация за БТА. Събитието е под патронажа на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра.

Участие могат да вземат автори на възраст над 18 години. Конкурсът е анонимен. Изискването е произведенията да не са публикувани до обявяване на резултатите от надпреварата и да не са представяни за участие в други конкурси.

Крайният срок за участие е 20 януари 2023 година , като творбите трябва да бъдат изпратени на адреса на Община Силистра и специално да се посочи, че са за конкурса "Любовта е пиянство или пиянство от любов".

Награждаването ще бъде на 14 февруари 2023 година в зала "Диоген Вичев" на Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра.

Първото изданиe на конкурса се прави от тогавашното Сдружение на литературните творци "Реката". Организатор на следващите издания е Силистренската община, която успява да изведе надпреварата на национално ниво. Литературното сдружение "Реката и приятели", наследник на основополагащото Сдружение за литературните творци "Реката", неизменно през годините е партньор на Община Силистра.

Facebook коментари