Вторник, 07 Февруари 2023 г.

В Тутракан студенти от Великотърновския университет откриха изложба

В галерия "Желю Тачев" в Тутракан бе открита изложба на студенти от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", съобщиха от галерията.

По традиция всяка година студенти от старопрестолния град провеждат художествена практика в Тутракан. Тази година деветима студенти сътвориха 45 творби, които формират изложбата.

Гости на откриването бяха кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, музикантът Иван Лечев със своята съпруга Жени Лечева, както и други ценители и почитатели на изкуството. Ръководителят на студентите гл.ас д-р Йордан Йорданов благодари на ръководството на общината за възможността за провеждането на художествената практика, по време на която студентите успяват да претворят в картини красотите на града и вечната река Дунав.

Тази година фасадата на сградата на Община Тутракан бе украсена с впечатляващ стенопис на младата местна художничка Симона Йорданова. Тя също е възпитаничка на Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет, а творбата бе нейната дипломна работа.

Facebook коментари