Вторник, 06 Юни 2023 г.

Симеон Симеонов: Музиката за мен е начин на живот и удоволствие

Продължават визитите и участията в различни конкурси за състава воден от дългогодишния хореограф Симеон Симеонов. Тази събота и неделя 26 и 27 с концертна програма формацията ще участва по линия на фондация "Бъдеще 2008" година във фестивалите на две типично български села, едното е село Бранещи и след това в неделя в Чуканещи.

"Това са населени места с българска диаспора където се пазят традициите и фолклора и то в чистия им вид. С годините вече изградихме традиция за тези наши визити, чиято цел е да се утвърди българщината и силата на автентичния добруджански фолклор", сподели за Общинско радио-Силистра Симеон Симеонов.

Той споделя, че през годините е работил с няколко поколения танцьори и за него най важно е да усетиш и доразвиеш дарбата на детето, то да усети удоволствието от това което прави.

"Каквито и да са обстоятелствата ние сме длъжни да запазим духа на формациите и да продължаваме в този дух. За добро или за лошо едно наше участие ме кара да навляза в атмосферата на танца и така да забравя макар и за кратко за всички други проблеми. За мен народната музика е начин на живот и съществуване, всичко, което ми носи удоволствие", каза още Симеонов.

Facebook коментари