Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Силистренска баскетболистка се подготвя с националния отбор за жени

Родената през 2003 г. силистренска баскетболистка Деана Стояновска се подготвя с националния отбор за жени.

С десет баскетболистки започна подготовката на женския национален отбор в София. Стефан Михайлов събра доста подмладен тим в столицата преди ноемврийския прозорец за квалификациите за ЕвроБаскет 2023

България гостува на лидера и фаворит Сърбия в Белград на 24 ноември. На 27 ноември пък е двубоят във Вуковар срещу Хърватия. Националките са с актив от една загуба именно срещу хърватките, записан в първия мач от квалификациите в Ботевград със 73:84 миналия ноември.

За нашите предстои още един двубой – домакинство на Сърбия на 12 февруари.

Днес своя дебют на занимание на женския отбор направи 16-годишната Деница Манолова от Рилски спортист. На тренировката се явиха и родената през 2003 г. Микаела Дамянова.

От играещите в чужбина с отбора вече тренира пристигналата късно през нощта Карина Константинова.

"Ще е трудно, голяма част от досегашния състав го няма. Но като погледнем състава ни – това са баскетболистките, които ще са ядрото на националния отбор на Българиия за жени в следващите години. Предстоят ни трудни мачове. Сърбия, според мен, е най-добрият европейски отбор. Надявам се момичетата да са спокойни и да не се стреснат, за да могат да покажат възможностите си", коментира Михайлов.

Деана се състезава в А група Жени за Берое-Стара Загора, като от началото на сезона е с 7,3 точки средно от мач, 3,0 борби, 3,0 асистенции, с 47.3% успеваемост в стрелбата.

Facebook коментари