Събота, 02 Декември 2023 г.

Община Главиница закупи два нови автомобила за нуждите на Домашен социален патронаж

Община Главиница закупи 2 нови автомобила за нуждите на Домашен социален патронаж /ДСП/, съобщи в социалната мрежа кметът Неждет Джевдет.

Автомобилите са марка "Рено", модел "Канго", каросерия тип фургон и ще заменят използваните до сега амортизирани автомобили, често авариращи и създаващи неудобства в работата и костващи значителен финансов ресурс за ремонт.

ДСП е най-голямата социална услуга в община Главиница, която от 2022 г. вече разполага с обновена материална база, създаваща условия за ефективно реализиране на дейността, която включва доставка на готвена храна, за своите 450 потребители, медицински грижи, кетъринг услуги за събития и провеждане на мероприятия в модернизирана сватбена зала с общ капацитет от 500 места, от която може да се обособят две отделни зали.

Активният сезон за ДСП стартира месец юни с откриването на обновената база и до сега са проведени над 50 сватби в обекта с около 430 души среден капацитет на присъствие на всяка, което се равнява на около 21 500 приготвени порции, над 30 кетъринг услуги, наред с ежедневно приготвяната храна за 450 потребители, включени в услугата "Топъл обяд" и "Трапезария".

Facebook коментари