Неделя, 14 Април 2024 г.

Три силистренски училища отбелязоха съвместно Международният ден на толерантността

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на толерантността.

През годините са се провеждали разнообразни прояви със съдействието на Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Ученическия парламент, доброволци от Театрално студио "Артистик" към ОДК - Силистра и училища от община Силистра, които датират повече от петнадесет години. Според наблюденията с изключително голям интерес и желание, се приеха проведените през последните години спортни турнири с ученици. Всички реализирани прояви са част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики.

Наситен с разнообразни образователни, развлекателни и спортни игри бе празникът, с който възпитаници от Основните училища "Св. Св. Кирил и Методий" в селата Калипетрово, Брадвари и Обединено училище "Св. Климент Охридски" – с. Проф. Иширково и през тази година отбелязаха Международния ден на толерантността.

Обединени от идеята за разбирателство и сплотеност, участниците се забавляваха и показаха невероятен спортен дух, работа в екип и дисциплина. В отборните игри групите бяха смесени след изтеглен жребий още в началото на събитието. Целта е приемственост - приемане на различията и обединение. С играта си на народна топка в края на празника, всички ученици си стиснаха ръце, поздравиха се и с приповдигнато настроение направиха обща снимка за спомен. Участниците в игрите и всички присъстващи получиха подаръци и лакомства с послание "Уважавай, подкрепяй, обичай!", осигурени от Община Силистра.

Организатор на събитието бе Община Силистра, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. Домакин и партньор бе ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", село Калипетрово с директор Владимир Йорданов, който подари на гост-учениците от училищата в село Брадвари и село Професор Иширково посещение на Православен храм "Св. Димитрий" и Духовния център към него в Калипетрово.

Facebook коментари