Неделя, 25 Февруари 2024 г.

Силистренската библиотека организира Коледна дарителница

Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра организира Коледна дарителница под наслов "Една книжка = една усмивка" за Детското отделение на болницата в града. Това съобщиха от културната институция в профила си в една от социалните мрежи.

Всеки, който желае да се включи в благородната инициатива, може да предостави нови детски книги с твърди корици. Те ще се приемат в Детския отдел на библиотеката до 20 декември. В навечерието на дарението ще бъде предадено на отделението.

"Нека заедно създадем един прекрасен кът с цветни и интересни книжки в обновеното отделение. С книгите вниманието на децата лесно се отвлича от здравословните проблеми и се пренася в чудния свят на приказните герои", призовават от Регионалната библиотека в Силистра.

Тази година Детското отделение на болницата в Силистра беше изцяло реновирано. Ремонтните дейности са на стойност над 300 000 лева, като част от тях са по проект "Светулка" на Фондация "За доброто".

Отделението разполага с интензивен сектор, манипулационна и 10 стаи за пациенти, приемен кабинет и просторна чакалня. Всички стаи са с отделен санитарен възел. Поставени са нови стенни облицовки и специализирана подова настилка. Закупени са нови климатици, изцяло обновени са електрическата, ВиК и парната инсталации. Изградени са нови приемен кабинет и чакалня за пациенти, както и противопожарна инсталация.

Facebook коментари