Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Силистренецът Александър Тодоров получи награда от Фондация "Глобални библиотеки" за благотворителна инициатива

Благотворителната инициатива "Чрез спорт към знание" на силистренеца Александър Тодоров получи награда от Фондация "Глобални библиотеки - България" в категорията "Спомоществовател" за 2022 г.

Наградата се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията в изпълнение на мисията й да подпомага приобщаването на българските граждани към информационното общество чрез обществените библиотеки в страната.

"За нас това признание е изключително ценно, защото ни показва, че пътят, по който сме поели, е правилен и значим за обществото. Тази висока оценка ще ни даде допълнителна мотивация да развиваме нашата благотворителна инициатива", каза за БТА Александър Тодоров.

Тази година маратонът "Чрез спорт към знание" бе проведен в Силистра, Русе и Добрич. Всяка завършена обиколка от 400 метра бе финансирана с един лев от партньорите на инициативата. Със събраните средства бяха закупени нови книги за читателите на Регионалната библиотека в съответния град.

Маратонът "Чрез спорт към знание" бе проведен за първи път през 2017 година в Силистра. Оттогава благодарение на инициативата са дарени над 1500 книги на регионалните библиотеки в Силистра, Русе и Добрич.

Facebook коментари