Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Не пуснаха силистренец с българското знаме на мач в Англия

Стюарди от Висшата лига не пуснаха силистренец с българското знаме на стадиона на Тотнъм Tottenham Hotspur Stadium в Лондон.

Случката се е разиграла вчера, минути преди началото на мача Тотнъм - Ливърпул, игран се вчера на 6 ноември в английската столица. Това сподели за КВОРУМ Октай Ангелов.

Роденият в Силистра Октай, който живее и работи в Лондон, е фен на Тотнъм и не изпуска домакински мач на тима. Само до миналия месец той е ходил на мачовете с родния трибагреник без никакви проблеми (на снимката).

Но вчера той не е допуснат на стадиона с българското знаме, като стюрдите са му казали да го изхвърли в кошчето и ли да си го прибере вкъщи.

Наложило се Октай да се прибере до дома си за да остави знамето, след което отново да се върне на стадиона, в резултат на което се оказал на стадиона след първия съдийски сигнал.

Октай споделя, че се почувствал унижен като българин и определя отношението към него като расизъм, защото на стадиона имало знамена на други европейски държави, като Италия и Хърватия.

В крайна сметка Ливърпул сломил Тонъм с два гола на Салах. Тотнъм няма победа в последните 11 мача срещу Ливърпул във всички турнири.

Facebook коментари