Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Няма данни за щети в Силистренско след силното земетресение във Вранча, защо не всички получиха съобщение за него

Няма данни за щети в Силистренско след силното земетресение във Вранча, Румъния.

От Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Силистра потвърдиха информацията. Службите обаче нямат данни за нанесени щети в Крайдунавска Добруджа.

Силно земетресение във Вранча събуди жителите на Силистра. Трусът е регистриран вчера в 6:50 ч. местно време на около 163 километра в северозападна посока от румънския град Бъзъу. Усетен е в редица населени места в Североизточна България. За първи път обаче хората са получили предупреждение за труса на телефоните си 30 секунди, преди да го усетят.

"Получих за първи път на телефона си от Google Alert с много рязък звук съобщение, което ми направи впечатление. Там с една карта на колко километра е земетресението, което ще се случи, ме известиха, какво трябва да си взема, да си спра газта, да си взема парите и да сляза по най-бързия начин долу", разказва за КВОРУМ силистренец.

Същото съобщение получават много хора в Силистра. Някои са разбрали само така, че има земетресение, но не всички.

Съобщението е получено само от ползващи Android на телефоните си, но тези с операционна система iOS, каквато ползва iPhone не са получили предупреждение.

Facebook коментари