Събота, 13 Юли 2024 г.

"Завещанието на целомъдрения женкар" направи своята премиера в Силистра

Удоволствието да гледат новата постановка на Драматичния театър имаха близо 500 силистренци. Представлението, което трябваше да се състои на 11 април, бе отложено поради здравословните проблеми на неговия директор.
Пиесата "Завещанието на целомъдрения женкар" от украинския писател Анатолий Крим все пак направи своята премиера в Силистра.
Режисьора на спектакъла Мира Бонжева, неочаквано се появи в ролята на слугата Лепорело, чиито персонаж вече се казваше Лепорела и бе от женски пол. Това бе изненадата на вечерта, като режисьорката се справи блестящо и многократно предизвикваше искрен смях от препълнената зала и многократно бе възнаграждавана с аплодисментите и. Мирослав Петров изигра ролята на застаряващия Дон Жуан, а Евелина Симеонова игра Анна. Христо Христов изигра младият Джакомо Казанова. Прекрасната сценографията бе дело на Десислав Димитров.
Публиката непрекъснато прекъсваше с бурни аплодисменти представлението и изпитваше истинска наслада от играта на актьорите. След края на представлението публиката не искаше да се разделя със своите любимци, на които бяха поднесени множество букети и поздрави.
Единственото неприятно впечатление остави опита на г-жа Бонжева да политизира ситуацията в театъра, в речта си която произнесе след края на представлението.

Facebook коментари