Неделя, 14 Април 2024 г.

Галина Раева: Превръщаме силистренската библиотеката в съвременен информационен център

Силистренската библиотека ще отбележи подобаващо Деня на народните будители.

"Това празник, посветен на творци, художници, просветители и борци за национално освобождение, които са съхранили през годините и вековете духовните ценности на нацията ни", това каза пред Общинско кабелно радио "Силистра" в навечерието на деня на будителите изпълняващият длъжността директор на силистренската регионална библиотека Галина Раева.

"На този ден почитаме и силистренските будители, хора отдали труда си в името на запазването на българщината".

Раева сподели, че библиотеката ще отбележи с поредица инициативи празника, като една голяма част от тях са посветени на една бележита годишнина, визирайки 300 години от рождението на Паисий и 260 години от написването на История славянобългарска. Заедно с тематичните инициативи и изложби в библиотеката са проведени представяния и своеобразни презентации за делото на Хилендарския монах.

Подобаващо е отбелязана и 100 годишнината от както се чества този празник. Раева споделя, че ръководството на библиотеката изпраща богат на събития летен сезон.

"Щастливи и доволни сме, че тази наша богата дейност през лятото получи признание и на национално ниво. Получихме годишната награда на българската асоциация на работодателите".

В заключение Раева сподели, че библиотеката работи по изпълнението на няколко проекта, които продължават да я превръщат в съвременен информационен център.

Facebook коментари