Вторник, 28 Май 2024 г.

Синът на собственика на хотел "Данубе" в Силистра блъсна автобус с поръчковия си Майбах

Синът на Добромир Гущеров, собственик на хотел "Danube" в Силистра, Християн потроши майбаха си в безумна катастрофа с автобус

Милионерският правоприемник Християн Гущеров потроши поръчковия си "Мерцедес Майбах " в безумна злополука с рейс на столичния градски превоз, провокирана от него самия на бул. "Братя Бъкстон ", научи "Уикенд" от очевидци на пътно-транспортното произшествие, случило се преди десетина дни. Близки до брачна половинка на плеймейтката Светлана Гущерова също потвърдиха за нелепата злополука, която за благополучие се е разминала единствено с материлни вреди.

Произшествието с лимузината, карана персонално от Християн Гущеров, се е случило по здрач, на пресечката на столичния бул " Братя Бъкстон " с ул. " Мастор Миленко Радомирец ".

Овалният баровец се движил в крайната дясна лента дружно с половинката си Светлана, следван от джип с охранители. Гущеров обаче не съобразил, че движещия се пред него в прилежащото пътно платно рейс по линия №63 ще прави завой и е в междинната лента поради габаритите си. Така, вместо да натисне спирачките и да изчака рейса да завие, милионерът се озовал тъкмо на пътя на автобуса, игнорирайки предупредителния клаксон на охранителите си от джипа. В идващия миг рейсът се забил в задната част на тузарската лимузина " Мерцедес Майбах ", струваща близо 500 000 лв..

" Щетите по мерцедеса са за десетки хиляди левове, само че колата е застрахована. Ремонтът обаче ще отнеме най-малко 2-3 месеца, така като истинските елементи и елементи се поръчват само от Германия ", разясниха близки до Християн Гущеров. Според думите на очевидци на конфликта сред майбаха и рейса, незабавно след злополуката милионерът опитал да изкара отговорен водача на автобуса – оня не бил подал мигач, че ще завива. Обяснението му обаче не минало пред дошлите малко по-късно служители на реда.

"Не се возя в рейсове и не зная маршрутите им ", вдигнал ръце Гущеров на упрека на един от катаджиите, че е трябвало да изчака рейса да завие, така като габаритите му са огромни и не му разрешават да вземе завой надясно от последна дясна лента. Все отново Гущеров се съгласил покорно да даде тест за алкохол и опиати, които се оказали негативни.

Сблъсъкът с рейс не е първият транспортен случай, в който попада Християн Гущеров, напомнят паметливи. На 20 януари 2018 година той беше задържан дружно с още шестима души, откакто взе участие в зрелищно пътно меле и последвал всеобщ пердах.

Според полицейското следствие от този момент, Гущеров и възлюбената му Светлана били в " Домби бар " в центъра на София и в заведението се сблъскали с люлинска крими тайфа, ръководена от братята Боксовете. Охранителите на Гущеров съумели да го изведат от бара и да го натоварят в джипа. Люлинци обаче ги подгонили с два автомобила. Настигнали ги след бул. " България ", малко преди оживеното кръстовище на " Бояна ". Свидетели на екшъна стават патрулиращи служители на реда от Шесто РПУ. Ченгетата незабавно викат още патрулки за подкрепление. За да избегне ареста си, очевидно пияният и несъответстващ съгласно полицейските чиновници Християн Гущеров опитва да избяга, като при маневра блъска на заден ход с джипа си един от полицейските коли. Впоследствие Гущеров отхвърля да даде проба за алкохол и опиати, както и персоналните си документи за инспекция и е тикнат в ареста. А един от задържалите го служители на реда в началото свидетелства, че Християн му е протегнал ръка, само че по-късно заличава написаното в рапорта си.

Така Гущеров-джуниър се отърва от дело за безчинство с особена смелост и бе глобен само като извършител на Закона за придвижване по пътища – остана без шофьорска брошура за 2 години и заплати санкция от 2000 лв..

Нападателите на милионерския правоприемник също се разминаха без сурови присъди.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари