Петък, 23 Февруари 2024 г.

Красимира Георгиева оглави регионалният офис на Националния алианс за социална отговорност, който бе открит вчера в Силистра

Регионален офис на Националния алианс за социална отговорност бе открит вчера в Силистра. Крайдунавският град е четвъртият български град, след Бургас, Шумен и Габрово, в който се открива регионален офис на алианса.
В София и Варна има централни офиси на организацията, съобщи председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев.
Представител на алианса за Силистренска област е председателката на местната фондация "Съпричастие" Красимира Георгиева.
Вчера в Силистра алиансът проведе регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания, на който бяха поканени представители на държавни, общински и неправителствени организации, работещи по тези въпроси.
Силистренската проява е подготовка за насрочения за 8 и 9 юни във Варна шести национален форум на алианса с участието на над 200 български общини, каза Георги Георгиев.
Националният алианс за социална отговорност е неправителствена организация, работеща за ефективни национални и местни социални политики, дейности и услуги и е представител на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.
Според Георги Георгиев в Европа близо 90 на сто от социалните услуги се осигуряват от гражданския сектор, докато в България обхватът е около 20 на сто.

Facebook коментари